Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Vart går gränsen för otrohet?

Det känns som att du får en kniv rakt in i hjärtat när du får reda på att din partner har varit otrogen!

Ett ämne som är känsligt för väldigt många och som tyvärr är tabu även fast det är så pass vanligt i dagens samhälle.

Det är otrohet.

Det är många som tycker att det är ett känsligt ämne för att de har blivit utsatta för det, för att de själva har varit det eller för att de själva har varit älskaren eller älskarinnan.


Jag har blivit utsatt för otrohet. I merän ett av mina förhållanden. Tyvärr.

Det jag har lärt mig av det är att det är inte mitt fel. Utan det har varit min dåvarande partners egna beslut att gå bakom min rygg. Du som blir utsatt för det ska aldrig någonsin ta på dig skulden för en sådan sak, för det är inte ditt fel! Tro aldrig något annat vad någon än säger! Får du skulden för det så är för att människan/människorna anser att de ej har gjort något fel så då anser de ej att det har varit ett misstag.


Var går gränsen för otrohet för mig?

För mig går den vid bara tanken. Fantiserar du om att ha sex med någon annan så ska du inte vara i ett förhållande enligt mig. Då ska du vara singel så du kan ha sex med vem du vill när du vill.

Berättar man inte för sin partner att man pratar med någon av det motsatta könet (som man inte brukar prata med) så räknas det som otrohet för mig. Raderar man konversationer så är man otrogen enligt mig.

Varför är en människa otrogen?

Det kan vara pga spänningen. Det kan vara pga livssituationen så det ej är så mycket sex och mys hemma. Det kan vara att människan inte nöjer sig med en sexpartner. Det kan finnas många anledningar.. Det kan vara att personen har ett stort bekräftelsebehov.

Kan man förlåta otrohet?

Jag har förlåtit otrohet en gång. Så där kan jag säga ja. Jag kommer aldrig glömma det som hänt, men jag har förlåtit partnern. Jag förlät min partner för att han bad om ursäkt på sina bara knän, bevisade för mig att han ångrade sig och att det var mig han älskade och ville leva med. Han sa upp all kontakt med personen i fråga genom att radera nummer, blockera på sociala medier m.m och avvisa när personen försökte ta kontakt igen.

Det misstaget kommer jag aldrig göra igen kan jag tala om!!!

Vad tänker älskaren/älskarinnan?

Ska jag vara ärlig så vet jag inte. Det är stor skillnad på om den tredje personen vet om att personen har förhållande eller inte.

Vet personen inte om att människan är inte ett förhållande så är det en sak, då finns det inte så mycket att säga. Men vet personen om att människan är i ett förhållande så är det en helt annan sak. Enligt mig så rör man inte en människa som är upptagen. Det handlar om respekt för andra människor. Man pratar inte ens med människan på ett sätt som inte är vänskap. Känner man inte varandra sedan innan så har man inte med den personen att göra på tu man hand heller.

Vem ska man få skulden för otrohet?

Självklart partnern, men vet älskaren/älskarinnan om att personen har förhållande så får den också skulden. Varför det blir så vet jag inte riktigt.. Det har väl med rent sunt förnuft att göra: man rör inte det som är någon annans, så gör man det så får man stå sitt kasst!

Jag brukar tänka så här i de flesta situationer:

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Tycker det stämmer rätt bra in i just detta ämnet också.


Vart går gränsen för otrohet enligt dig?

Tjejer svarar var gränsen för otrohet går för dem:

* De flesta tjejerna är överens: En kyss.

* Men även flirtiga sms med någon annan.

* När det är känslor inblandat på något sätt - behöver inte vara fysisk närhet.

* När man hånglar upp någon på krogen.

* När man träffar och pratar med någon annan i smyg.

* Sex, såklart!


Kolla in Amandas video om otrohet!


Team #påriktigt

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

Annica,
För mig går gränsen absolut tex att man pratar sex med någon annan, eller faktiskt har sex med någon annan än sin partner. Däremot - att tänka tankar, det kan ju inte jag styra över vad min partner tänker på. Att titta på porr, det är en gråzon tänker jag. Om partnern hellre väljer att runka till porr än ha sex med mig är det som en sorts otrohet, men om inte vårt sexliv störs av det - ja då räknar jag inte dit det.. Men självklart ska ens partner kunna prata med tex av det ena eller andra könet utan att det ska berättas för mig? Han får givetvis skaffa både tjejkompisar och killkompisar (vi är båda bi) utan att jag ska bli avis på det..?! Ananrs begränsar jag ju honom i hans liv och då är inte jag rätt person för honom helt enkelt..
annicama.com
Netti Starby,
Jag har blivit bedragen väldigt många gånger och förlåter aldrig otrohet. Det är så himla fel och skulle aldrig vara det själv. Bra att du tar upp ämnet och jättebra skrivet <3 Kramis
starbys.se
IP: 82.99.3.229