Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Vad är en Fidget Spinner?

Efter att jag publicerade det här inlägget så var det en del som undrade vad en Fidger Spinner var och här nedan kan du läsa det 😊

Chansen är stor att du redan har kommit i kontakt med vårens hetaste leksak, särskilt om du har barn eller känner barn. Och har det inte redan hänt, så kommer det sannolikt att ske snart. Precis som rockringen på 50-talet och mer nutida exempel som Pokémon, Pogs och Tamagotchi, håller så kallade ”fidget spinners” på att ta världen med storm med ett omedelbart grepp om skolgårdarna.

Febern drabbade USA först. Nätbutiken Amazons lista över de bäst säljande leksakerna erbjuder en ensidig läsning (fjorton av femton leksaker är fidget spinners av olika slag).

Amerikanska återförsäljare rapporterade rekordsiffror för april månad och New York Post skriver att många handlare nu kräver flygfrakt från tillverkare i Kina. Det är betydligt dyrare än med båt, men snabbare, och det finns ingen tid att spilla när hyllorna står tomma.

Det dröjde inte länge innan Sverige drabbades. Vi har pratat med flera småbarnsföräldrar som upplever en ”vill ha”-hets och hype som liknar den som drabbade Pokémon Go sommaren 2016. Men den här gången är det inte en teknikpryl som lockar.

Vad är en fidget spinner?

Den lilla snurran, ungefär lika stor som en handflata, ser inte märkvärdig ut vid första anblicken. Vissa utför tricks med leksaken, men vanligast är att låta leksaken snurra mellan exempelvis pekfinger och tumme. Materialet varierar och prislappen med det, men modeller i standardutförande kostar kring hundralappen.

Fidget spinners togs ursprungligen fram som ett hjälpmedel för barn med olika typer av diagnoser eller koncentrationssvårigheter. Idén var enkel. Om användaren tilläts pyssla med något med händerna, skulle det bli lättare att koncentrera sig på vad som sades.

Jennie Berg från Veddige är adhd-coach och mamma till en femtonåring med adhd och autismspektrat tillstånd.

– Min son har en hemma och en i skolan. Han använder dem dagligen! På lektionerna, på rasterna, när han kollar på film, när han sitter framför datorn, säger hon.

– Han säger själv att fidget spinner får honom att bli lugnare. Han har adhd och blir väldigt lätt rastlös men har han sin Fidget Spinners så räcker det för att kunna behålla koncentration, fokus och lugn en stund till. "Jag behöver något att pilla på typ" som han själv uttrycker det.

Leksaken skulle dock snart hitta snart en större målgrupp. I december skrev Forbes.com att fidget spinners är ”måste ha-leksaken för kontoret 2017” och under våren har populariteten bara accelererat, både bland barn och vuxna.

I Sverige beställdes leksaken inledningsvis mest från utlandet, men på senare tid har även svenska nätbutiker börjat sälja den. Bli dock inte förvånad om du möts av röd text med budskapen ”tillfälligt slut” och ”ej i lager”.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

Louise,
Jag har sett dom lite här och var faktiskt men inte riktigt förstått meningen med dom 😋
louiseelinore.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Läs texten så förstår du 😉
nouw.com/jenniferssynpalivet
Evsing
Evsing,
Men vad smart! Nu har man lärt sig något nytt 👍
nouw.com/evsing
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Två av mina vil ha så dem är beställda 😊
nouw.com/positiv5barnsmamma
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Cappe fick sin idag 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
Linnéa,
Känns som årets nya have-to-have pryl *hihi*
linnealiebig.blogg.se