Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Ung Cancer och Bloggarnas insamling

Jag har ett samarbete med @BOLMGREN där vi kommer att publicera ett gemensamt inlägg om dagen med olika ämnen 😊

tisdagar är ämnet: Stöd Organisationer

Denna veckan har vi valt att stödja Ung Cancer!

Ung cancer står mig nära hjärtat då det var dem jag hade som stöd när min lillebror Marcus fick sitt cancerbesked i Maj 2012, testikelcancer. HÄR kan ni läsa mer om min historia angående detta!


"Ung Cancer är en ideell organisation som är religiöst och politiskt obunden. Organisationen har funnits sedan 2010 och samlar i dag tusentals unga vuxna cancerberörda och deras erfarenheter genom fysiska och nätbaserade mötesplatser.

Tillsammans med unga vuxna cancerberörda och tillsammans med vården, myndigheter och andra delar av samhället arbetar Ung Cancer för att förändra det som behöver bli bättre. Vi påpekar det som är fel. Och vi hyllar det som fungerar.

Vi lär oss varje dag mer om de frågor och problem som uppstår när en ung vuxen drabbas av cancer eller blir närstående till någon med cancer. Vi får mer kunskap om hur det är leva efter cancer, om vilken rehabilitering som behövs och hur vi kan skapa förändring för individen och i systemet.

Vi debatterar i frågor som rör våra medlemmar. Vi höjer rösten när det behövs. Vi tar de strider som vi tror är nödvändiga. Vi informerar om cancer och om hur det kan vara att leva med eller nära cancer. Vi tror att kunskap skapar förståelse och minskar rädsla.

Vi arbetar för att vara normbrytande, ifrågasättande, bryta ny mark och öppna upp för samtal om det som är svårt. Vår vision är att skapa ett samhälle där unga vuxna cancerberörda får det stöd de behöver och har rätt till, och där kunskap om cancer har tagit över fördomar och felaktig information. Ett samhälle där ingen backar undan eller känner rädsla för den som blir sjuk.

Det är vi som säger Fuck Cancer.

För oss och många andra är Fuck Cancer något att samlas kring, ett uttryck som vi liksom kan ta till när det är svårt att hitta ord. Vi använder inte uttrycket i syfte att vara våldsamma eller anspela på sex utan för att visa att cancern inte har något här att göra. Fuck Cancer sammanfattar alla de känslor och tankar ett cancerbesked för med sig. Det är helt upp till var och en om man vill använda uttrycket precis som det är upp till var och en att fylla det med mening. För en del symboliserar uttrycket kämpaglöd och envishet, för andra är det sorg och ilska, för någon tredje något annat.

Med Fuck Cancer vill vi öppna upp för samtal som kan vara svåra. Det är också ett sätt att visa stöd för dem som själva har drabbats och många av Ung Cancers medlemmar uppger att de känner sig stärkta när de ser andra personer på olika sätt bära budskapet. När vi säger Fuck Cancer så gör vi det för att visa våra medlemmar att många står vid deras sida och att de aldrig är ensamma.

Sedan 2012 är Fuck Cancer och Fuck Cancer-logotypen varumärkesskyddade. Ung Cancer äger rättigheterna till att använda uttrycket ”Fuck Cancer” både i tryck och som namn på event.

Vill du också säga Fuck Cancer och stötta vår verksamhet? I vår shop finns flera olika produkter med Fuck Cancer-tryck."

Jag och @bolmgren har startat en insamling till Ung Cancer som vi har valt att döpa till Bloggarnas Insamling!

Vi tycker att vi som bloggar kan skapa under tillsammans och därför tycker vi att vi ska hjälpa där vi kan.

Varenda krona räknas! 10 kronor, 20 kronor, 100 kronor..

Hjälp oss gärna att må vårt mål i insamlingen!

Ni kommer till insamlingen HÄR eller genom att trycka på bilden nedan

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Vilket superinlägg du gjorde 😍
nouw.com/bolmgren
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ida,
Ett så bra och starkt inlägg!!
iidajohansson.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Tack så mycket 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
Zyllah,
Jag brukar pärla för ung cancer, det är himla roligt faktiskt. <3
Zyllah.com
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Åh helt fantastiskt av dig 😃 <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
Henrik Olsson,
Det är något som är väldigt viktigt att stödja!!
www.henrikolsson.eu
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Pauline,
så bra! de har så fina grejer också!
lillafrokenhurtig.blogg.se
Erika,
Ung cancer är så bra! Köper ett armband där varje år 😊
icanpikan.blogg.se