Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Storlek small till min gastric bypass mage!

Sponsrat inlägg & produkt

Igår fick jag hem ett paket i samarbete med Mealsizer och detta paket innehöll en matdagbok och tre portionsmått i storleken small..

Jag som är gastric bypass opererad ska inte äta lika stora portioner som en "normal" ätande person. Jag ska äta mindre än en barnportion till och med. Dock så opererades jag 2013 (har gått ner 60 kg) och under de senaste året så har jag kunnat äta lite mer än vad jag ska kunna egentligen så ett samarbete med detta företaget var ju givet kände jag.

Detta är ett hjälpmedel för att få i mig rätt mängd grönsaker, protein och kolhydrater! Ögat lurar ju ofta magen så jag är sådan som lägger upp för mycket mat och jag hatar att slänga mat så blir det tyvärr att jag försöker få i mig det till jag verkligen spricker.. Det är inte bra alls, det vet jag med!


Vad är gastric bypass?

Vid en gastrisk bypass kopplas en stor del av magsäcken bort. Magsäcken och första delen av tunntarmen kopplas sedan ihop med tunntarmens mellersta del. Detta innebär att maten du äter når tunntarmen snabbt. Du blir fortare mätt när maten kommer direkt ner i tunntarmen i stället för att passera hela magsäcken. Det gör att du äter mindre och går ner i vikt.

Låt oss prata om matdagboken nu då..

Detta är en bok där du ska kunna planera dina måltid, se vad du egentligen får i dig om dagarna, följa dina mål, dina veckor och dina resultat. Boken innehåller 13 veckor och jag började min första vecka i måndag (vecka 37, 9 augusti).

Jag personligen är väldigt nyfiken men samtidigt lite rädd när det kommer till vad jag får i mig om dagarna. Jag som gastric bypass opererad ska ju äta lite men ofta.. Jag är en slarv det vet jag. Dock den senaste veckan har jag kommit igång med mina powerwalks, squats samt jag tänker på vad jag stoppar i mig; jag vet dock att jag kan bli mycket bättre på det sistnämnda!

Matdagboken är faktiskt en nyhet hos Mealsizer och jag är en bland de första som får testa den!

Som du ser nedan så ser en vecka ut i så här i matdagboken..

Storlek small

Energibehovet för en "normal" kvinna är 2100 kcal om dagen, men dessa måltidsmått i storlek small så kommer jag få i mig 1500 kcal (fullt normalt för mig som opererad).

Denna storleken är för dig som vill gå ner i vikt snabbt och för barn från 8 år; så jag ska faktiskt introducera dessa för min tonårsson med, men jag tror han hade behövt en medium (2100 kcal).. (Jag kanske ska kontakta företaget och se om de vill sponsra med en sådan till Casper också!?)


Måtten finns i tre storlekar:

Small (1500 kcal), medium (2100 kcal) och large (2700 kcal)!

Fokus är grönsaker, kolhydrater och protein! 


Jag är riktigt taggad för denna resa (13 veckor) kan jag tala om! Jag är inne på min andra vecka nu på min fortsatta viktresa och jag har fortfarande motivation och jag känner att dessa mått får mig ännu mer på g!!

Jag visade dem för min son när jag öppnade paketet och han tyckte det var riktigt fräckt; ja förutom dagboken för det var tydligen för flickor... haha!


Har du provat dessa måltidsmått?

Första steget mot ett hälsosammare liv ..

Med min personliga kod får du 15%hela din beställning hos Mealsizer.

Koden är:

Jennifer


Sist men inte minst: jag hoppas du vill följa min resa med Mealsizer!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

jossan,
Lycka till!!! du kommer fixa de! Se bara till att vara bestämd och träna också! Motition är hälften av grejen 😊 Du fixar dE!
jossanmalmqvistt.vimedbarn.se
Hannas krypin,
Det låter verkligen som en bra produkt. Men jag funderar över var är de nyttiga fetterna? Det är mycket som inte fungerar om man inte får i sig fett. Eller är det utöver måtten?
hannafialotta.blogg.se
Evsing
Evsing,
Jag har sett dem tidigare och det verkar himla smart 😊
nouw.com/evsing
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Vilket super bra hjälpmedel! Förstår att du är glad över detta samarbete 😊
nouw.com/sannaevelyne
Moa Larsson,
Kan inte du skriva ett inlägg om hur tankarna gick fram till en sådan här operation? Vore väldigt spännande!
moafidelie.com
Så fint med ett företag som faktiskt vill hjälpa till när man har gjort en sådan operation. Vet då jag har nära som gjort den att det är lätt att äta mer än man ska och att magen då mår väldigt dåligt.
www.saramadeleine.se
jessica
,
vilket bra samarbete, och vilket bra och lämpligt hjälpmedel detta måste vara <3
Frida,
Ja det är de nog 😊

Perfekt ju! Och jag visste inte att du hade opererat dig. Jag känner flera som har gjort det och vet att de inte klarar av att äta lika stora portioner som innan. Kanske ska tipsa dem om detta 😊
fridachristina.com
Sandifighter,
Vilket perfekt samarbete. Låter som ett toppen hjälpmedel, vet många som gått upp igen efter en sådan operation.
Haha så full i skratt jag blev...dagbok är för tjejer. I ett samhälle där allt ska vara för både ock så är det ändå spännande att se hur barnen ändå tänker, för jag är säker på att det är gener som för dem in på tjejigt och killigt i slutändan ❤
Ska bli intressant att följa dig ❤
sandifighter.se
Sandra ,
Har hört och sett dessa mått innan. Funderat på om man skulle införskaffat de själv för att kunna gå ner i vikt. Hoppas de kommer fungera bra för dig 😊
akvaninette.blogg.se/akvaninette/