Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Saker som personer med ångest gör som andra INTE förstår

Sömnproblem

Personer med ångestproblem har svårt att sova på natten. Deras sömnmönster är rubbade på grund av konstant oro och för att de är psykiskt överväldigade, vilket påverkar deras sömnkvalité negativt och gör att de känner sig ännu tröttare efter en full natts ''sömn''.


Överdriven Paranoia

Oavsett hur trygg eller positiv en situation är tänker personer med ångest alltid på vad som kan gå fel eller inte enligt plan. Tankarna tar över och blir större och starkare, vilket kan leda till en panikattack.


Överanalyserar Konversationer

Nästan alla tänker tillbaka på vad de skrev eller sa under en konversation och undrar om de valde rätt tillfälle att säga det, men personer med ångest tar det till nästa nivå och analyserar varenda liten sak som kom upp. Det är otroligt tröttsamt och sätter stor press på personen.


Tar Andras Åsikter Personligt

De flesta bestämmer för sig själva och söker professionell hjälp vid behov, men personer med ångest tar oftast andras råd och åsikter personligt. Enligt dem är råd från andra människor lika med en professionell diagnos.


Konstant Dåligt Samvete

De flesta ångrar sig eller har dåligt samvete då och då, men personer med ångest tar det till nästa nivå. Den känslan är överväldigande och det känns som att allt var deras fel när någonting inte går som planerat.


Social Osäkerhet

En vanlig form av ångest är social ångest, vilket förhindrar personen att träffa nya personer och tala inför grupper eller folk. Det är svårt för dem att säga vad de tycker eller tala högt under samtal. Det känns som att alla stirrar på dem och analyserar deras varje rörelse.


Jämför och Analyserar Konstant

Personer med ångest kan inte sluta jämföra sig själva med andra, särskilt vänner och familj. De tycker ofta att andra är framgångsrikare än dem och ignorerar sina framgångar. Eftersom de lyfter fram andras framgång verkar det som om deras mål aldrig kommer att uppnås.


Rädsla Inför Framtiden

Ingen kan vet vad som kommer att hända i livet och den ovissheter orsakar mycket psykisk stress för personer med ångest. Deras rädsla för förändringar påverkar deras hälsa, så försök ha empati när de oroar sig för framtiden.

Misstag Förstoras

Det är bara mänskligt att göra misstag. Ibland lär vi oss från dem och går vidare, men personer med ångest ser det inte på samma sätt. De tar misstag väldigt seriöst och fokuserar ofta på sina brister mycket mer än vad som är sunt och normalt.


Psykiskt Utmattning

Du har redan läst om alla saker som personer med ångest oroar sig för, så det är inte förvånande att de upplever extrem psykisk utmattning. Även om deras kroppar är utvilade jobbar deras psyke alltid, vilket kan leda till att de sover mycket eller känner sig rastlösa under dagen.


Detaljfixering

Precis som när de överanalyserar samtal kan personer med ångest bli besatta över minsta detalj, till exempel hur någon sa ''hej'' till dem eller kollade på dem. Ibland kan den minsta detaljen ta över deras tankar och de känner sig som om något inte är rätt. Det är bra att försäkra dem om att allt är bra och fråga vad de tänker på. De kommer förmodligen säga vad som besvärar dem och det kan vara en stor lättnad.


Undviker Att Vara Sociala

Personer med ångest tackar ofta ja till att umgås eftersom de verkligen vill spendera tid med vänner, men deras ångest hindrar dem från att vara sociala. De kan ha svårt för samtal på grund av rädsla för att bli dömda och strävar efter att undvika varje konfrontation. Det är bäst att förstå vad som är obehagligt för dem och komma upp med en bra plan för en trevlig kväll.


Det mesta stämmer in på mig! Har du ångest? Stämmer de in på dig?

Något jag också skulle vilja uppmärksamma i detta inlägget angående ångest är minnet!

Mitt minne är verkligen katastrof när jag är inne i de dåliga perioderna. Jag glömmer möten, jag glömmer samtal jag haft, ibland minns jag inte ens vad jag gjorde igår..

Jag har en veckoplanerar som hänger i hallen där jag varje söndag skriver upp vad som händer kommande vecka, den är guld värd för mig med min ångest och för Casper med hans ADHD.


Har du något hjälpmedel i din vardag?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

Jeanette,
Mycket bra information för oss som inte känner till riktigt hur det kan vara med ångest.
nouw.com/lifebyjia
Faanniiis,
Vilket bra inlägg!! O jag känner igen mig i punkterna... STYRKEKRAM till dig Jennifer <3 <3
www.nouw.com/faanniiis
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
JA visst är det <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
Elavie
Elavie,
Oj, det är nästan så jag börjar fundera på om jag har ångest och aldrig förstått att det är det. Jag känner igen mig på alldeles för många punkter. Accepterat att jag är perfektionist och prestationsinriktad samt börjar bli senil och alltid supersvårt att sova för det är då tankarna börjar rusa och fundera på hur jag ska lösa allt senare i veckan osv. Är det ens någon idé att kolla upp om man har ångest? Finns det någon hjälp för det?
nouw.com/elavie
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Du får gå till din läkare. Jag fick svara på några frågor angående mitt mående så räknas poängen ihop, fick jag antal poäng som tydde på ångest, grov daglig ångest 😟 Jag får ångestdämpande tabletter som jag ska ta vid behov.
nouw.com/jenniferssynpalivet
isitlove
isitlove,
Har börjat få mer och mer ångest sedan jag gick in i väggen i Juli, och ja, en del av de som är listat ovan stämmer definitivt!
nouw.com/isitlove
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Min ångest framkallades när jag gick in i väggen 2015 😟
nouw.com/jenniferssynpalivet
Jeanette,
Så intressant att läsa, så mycket som man inte har koll på om man inte har ångest.
devote.se/jea
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Japps finns en del ja..
nouw.com/jenniferssynpalivet
2bloggarien
2bloggarien,
Vlket bra inlägg och så bra förklarat. Jag som har lite svårt att förstå just ångest ,,,det här hjälpte massor...tack /Jenny
nouw.com/2bloggarien
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Många som har svårt att förstå tyvärr 😟
nouw.com/jenniferssynpalivet
Anneli @ spinkfinger.com,
Känner igen mig i allt. Hade ångest när jag gick in i väggen för 1,5 år sedan.
www.spinkfinger.com/
Linda,
Bra inlägg som är viktigt att lyfta för att andra skall få förståelse.
Svar: Ja oftast blir det tjafs då man har olika åsikter om saker o ting och vissa kan inte hålla det på en rimlig nivå, haha. Så onödigt att lägga energi på att störa sig och försöka motargumentera.
www.lindamarie.nu
Känner så väl igen mig. Jag tvingar mig up varje morgon och det är väl det enda som funkar för mig, tvånget.
www.saramadeleine
Kamilla,
Gud så bra skrivet Jennifer, precis så är det. Hoppas det går bra med packningen.
kamillaskamera.com/