Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Romantik kan förvirra vänskap: Friendzona

Jag kom på att jag ville skriva om detta ämnet redan för någon dag sedan. Jag fick upp hur mycket tankar som helst, men jag skrev tyvärr inte ner dem så jag får se här och nu om jag minns några av dem..

Har du någonsin varit med om att du har lärt känna en person och ni har klickat riktigt bra: nästan lite för bra. Ni är så lika så det nästan är skrämmande. Ni börjar umgås regelbundet och känslor uppkommer. Ni båda tycker jätte bra om varandra. Känslor uppkommer som sagt och du börjar fundera.. Den stora frågan är: Är det vänskapskänslor som dykt upp eller är det kärlekskänslor?

Jag kanske ska börja från början..

För någon månad sedan valde jag att tacka ja till att gå ut och ta en öl med en kille som har velat träffa mig i 2 1/2 år.. Det blev mer än en öl och det slutade med att han följde med mig hem, det som hände där det hände liksom.. Dagen efter så stannade han här hela dagen; vi käkade tillsammans, mös framför tv:n och busade en massa med Lillebror (min katt). Han åkte hem på kvällen men bara några dagar senare så träffades vi igen.. Sedan dess har vi umgåtts flera gånger i veckan, både med och utan alkohol. Han har fått träffa mina närmsta vänner och jag har träffat hans närmsta vänner.

När vi har druckit så är vi som två magneter som inte kan låta bli varandra och när vi är nyktra så rör vi inte varandra och vi pratar/har en relation som kan tolkas som att vi har känt varandra hela livet. Vi har kommit varandra riktigt nära! Han är en manlig Jennifer och har ett förflutet som påminner om mitt. Vilket har gjort att vi klickade med varandra från första början.. I början så trodde jag att jag var intresserad av honom (Som mer än vän) men för någon dag sedan så kom jag fram till att han är en av mina närmsta vänner, och det är inget jag vill äventyra. Jag vill inte förlora honom på något sätt. Han känner exakt likadant!

Så jag har friendzonat honom: Vi har friendzonat varandra!

Vi kallar varandra för bror och syster. En relation som gått från något ingen av oss visste vad till en sjukt stark vänskap..


Google förklaring på vad friendzona betyder:

"Ibland träffar man människor som är perfekt ur alla synvinklar. Personer som man både vill hänga med, ligga med och dela sitt liv med.Ibland när man träffar de här människorna så så känner de tyvärr inte samma sak. Istället f��r att ses som en potentiell partner/ligg så kategoriseras man som vän/kompis."

Dock har jag och karlen jag nämnde ovan valt tillsammans att vi ska vara vänner, vi har friendzonat varandra, för att ta hand om vår vänskap. Så enligt mig finns det olika versioner av friendzone, men vi alla har rätt att tycka och tänka olika såklart..

Vad betyder friendzona för dig?


Tidigare i veckan friendzona jag en annan person som jag lärde känna för några veckor sedan. Jag tog initiativet och la till honom som vän på facebook då jag fick upp honom som vänförslag och jag tyckte han såg riktigt bra ut. Vi har utvecklat en riktigt härlig relation, utflippade och kan verkligen prata om allt. En attraktion har funnits där sedan vi började prata och den blev inte direkt mindre.. men tidigare i veckan fick jag reda på att det kanske är något på g mellan honom och en annan nyfunnen vän till mig, så då tog jag beslutet att backa, att friendzona honom. Jag vill inte hamna i något triangeldrama samt jag har inte sagt rakt ut att jag är nyfiken på honom och när jag fick reda på om de två så var det de rätta valet: att hålla vår relation på en vänskaplig nivå. Respekt för honom, för henne och för mig själv! Samt jag vill inte förlora den vänskapen vi har byggt upp, den betyder för mycket för mig!

Ja jag värdesätter vänskap mer än något annat här i världen!

Jag har friendzonat en annan person tidigare också, för många år sedan, pga samma anledning som jag beskriver ovan. Och han är än idag en av mina närmsta vänner!

Har du gjort eller blivit det någon gång?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

VardagsBorderline
VardagsBorderline,

Jag tror att ska man friendzona så måste man vara tydlig med gränser för annars är det så stor chans att man blir sårad ändå! Jag hade en vän och vi fick känslor för varandra, sen hände en massa saker mellan dess och idag men vi är vänner. Har dock upptäckt att pga inga ordentliga gränser så finns det så långa problem i denna vänskap och det är så synd!

nouw.com/vardagsborderline