Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Prata psykisk ohälsa..

..Med Angelica & mig!

Under de kommande måndagar som är kvar i augusti månad så kommer jag och @angelicaelversson ta upp frågor som vi tycker är viktiga att lyfta när det kommer till just psykisk ohälsa!

Vi kommer inte att ha samma frågor, så gå gärna in och läsa hos oss båda! Vi kommer varje gång att svara på våra egna frågor..

Nu kör vi!

Lever någon av dina nära och kära med psykisk ohälsa?

Om ja, berätta gärna vem (inget måste dock)!

Har du vetat om det länge?

Hur bemöter du denna personen?


Mina svar:

Jag har en del i min närhet som lever med psykisk ohälsa.

Det finns en väldigt nära vän till mig som mår exakt som jag själv gör, jag väljer dock att inte nämna dennes namn!

Jag har vetat om dennes tillstånd sedan vi började lära känna varandra för några år sedan och jag ställer alltid upp i den mån jag kan/orkar!

Vi möts halvvägs, vi båda ger och tar! Eftersom vi båda mår likadant med ångestförstår vi den andre på ett helt annat sätt än vad jag gör med någon annan!

Vi bollar våra hjärnspöken, vi sysslar med sociala medier för att få annat att tänka på, vi skrattar, vi gråter.. Vi stöttar varandra på så många sätt så det är nästan omöjligt att nämna de alla!

Min mamma lever också med psykisk ohälsa och har gjort sedan jag var barn. Jag fick dock inte reda på det förrens i vuxen ålder. Mamma och jag mår ungefär likadant, men aldrig samtidigt. Så vi stöttar varandra i omgångar kan man säga. Vi möter varandra på samma sätt, ger och tar. Pratar i telefon dag som natt. Mamma kommer ner här några gånger om året när jag mår som sämst och finns här för mig.. Vi behöver inte säga något, vi ser på den andre hur den mår. Det är skönt att ha någon i familjen (av kött och blod delen) som förstår vad jag går genom!


Kika in hos @angelicaelversson och läsa hennes fråga samt svar denna veckan!

Väljer du att anta utmaningen i din blogg så länka gärna till/tagga oss

samt kommentera nedan så vi kan läsa ditt inlägg!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

Eva,
Har en dotter som jag tror lever med det, dock är hon 39 år o inget hon pratar om men jag som mamma känner det ..ingen aning hur man ens kan hjälpa henne då hon stänger mig ute oftast kram för viktigt inlägg o ämne
evasblogg.blogg.se
emmalisch
emmalisch,
Mig själv och sambon..
Vetat om det ett tag.
Stöttar honom på bästa sätt och det sätt han tycker är bäst
nouw.com/emmalisch
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Jätte bra att du stöttar honom, och jag antar att han stöttar dig med!? 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
Lisa,
Intressant inlägg. Jag har ofta stark ångest men jag vet inte om det räknas som psykiskt ohälsa. Det är allför många som mår dåligt idag tyvärr. Jättebra att du tar upp det Kram <3
familjenkaotisk.blogg.se
MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Inget svar på inlägget, dock intressant 🙂
Men frågan jag skulle ställa, kommer inte ihåg vilket inlägg jag kommenterade, kommer du ihåg ditt inlägg så kanske jag får minnet tillbaka, hahaha 🥰
nouw.com/marbellatanten
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Nej minns tyvärr inte vilket inlägg det var 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
Yolanda,
Jag lider av psykisk ohälsa och har gjort det större delen av livet. Även enstaka familjemedlem och några vänner lider också av det.
mittprivatakrig.wordpress.com/
Blackout
Blackout,
Ibland funderar jag om dagens samhälle. Vad är psykisk sjukdom och vad är en del av livet? Tror detvkanske är en kontroversiell fråga men blandas oro ibland ihop med ångest? . Ledsenhet med depression? Det tycker jag är intressant. Vad är samhället i sig och vad är sjukligt. Vad menas när man pratar om ösykisk ohälsa?
nouw.com/blackout
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Verkligen intressanta frågor du nämner här!! De tål att tänkas på tycker jag!!
nouw.com/jenniferssynpalivet
Blackout
Blackout,
Jag tycker det är viktiga tankeställningar. Ibland känner jag att nej, det pratas för mycket om psykisk ohälsa istället. Så mycket att begreppet utvattnats. Att männsikor blandar ihop livets normala utmaningar ocj känslor med något som.är sjukligt. Det är normalt att känna lro eller ångest ibland. Det är normalt att vara ledsen och håglös ibland. Det finns så mycket självtest på nätet som.är dåliga och säger ingenting och personer ställer sina egna diagnoser. Jag menar inte att negligera eller förminska andras känslor och upplevelser. Jag vill bara ifrågasätta det sjukliga. Att samhållet på många sätt förändrats bäde till det bättre oxh det sämre. Vi levererar i ett samhälle nu tycker jag där toleransen mot normqla motgångar i livet mknskat något kolllsalt. I en lite narcissistisk tidsålder. Vill bara säga det. Blanda ikte ihop begreppen. Tack för en bra blogg!
nouw.com/blackout
Blackout
Blackout,
Funderade mer. Samtidigt ökar ju självmorden i samhället så då kan man fumdera över om pratet om psykisk ohälsa når rätt målgrupp ibland. Inte säkert att det gör det. Åldre människor, unga killar. Där finns en stor grupp tror jag som är avårare att nå. Unga killar.
Eller beror självmorden på samhället i stort? Socioekonomiska strukturer? Ja herregud, det är ettvstort område att läsa i sig på.
Tala känslor med unga killar tror jag i alla fall är jätteviktigt. Samt äldre människor.
Ursäkta mitt uppvarvade tal...
nouw.com/blackout
znogge,
Psykisk ohälsa är otroligt vanligt i dag tyvärr och har en tendens till att öka. Själv funderar jag vad det beror på eller är det helt enkelt så att symptomen har fått namn och blivit talbara på ett annat sätt. Jag tycker att en del personer använder ordet ångest på ett oförsiktigt sätt. Det är stor skillnad på att känna oro än att ha stark ångest. Jag tror nog att nästan alla känner eller känner till någon som drabbats av psykisk ohälsa.
znogge.wordpress.com