Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Kim

// Tidsinställt inlägg //

Först av allt vill jag tacka Jennifer dör att jag får lov att vara en av hennes gästblogg! Verkligwn super kul då hon faktiskt är en av mina favoriter, en blogg jag verkligwn läser varje dag och varje inlägge.. så verkligen TACK!

Vissa kanske har märkt på bilder att jag har röda fläckar eller att jag är väldigt torr, det är för att jag har Psoriasis!

När jag var yngre så mådde jag dåligt över det, blev även mobbad under många år. Jag gömde mig i långärmat och lång byxor, även på sommaren. Jag kommer ihåg att jag satt på stranden i jeans och långärmat. Jag skämdes!

Efter ett tag så började jag klä mig som andra och "brydde mig inte" men oh jo det gjorde jag! folk vände sig om och pekade eller viskade, det var hemskt!'

Jag kommer ihåg när jag och en kompis skulle ta båten till Helsingör och jag hade linne och en kort kjol. Då var där en tjej, med långt blont hår stora tuttar och läppar, en som trodde hon var snyggast i värden, hennes kille, vältränad och även han trodde han var sjukt snygg. I alla fall, hon fick syn på mig och mina prickar och började genast att viska, peka och gå längre och längre ifrån mig. Och jag blev så jävla irriterad och tröttnade riktigt på det, så jag (17år) gick fram till henne och drog hela min arm på hennes arm och låtsades få lite panik och sa "Oh gud förlåt jag hoppas du inte bir smittad" sedan halv sprang jag där i från, jag kollade tillbaka på henne och då står hon och gråter och försöker att borsta av sig min "smitta". Kanske var dumt gjort men jag stod verklige inte ut längre!

Givetvis smittas inte Psoriasis, om det gjorde det hade jag inte kunnat vara ute bland folk!

Psoriasis ger ofta röda, fjällande fläckar på olika delar av kroppen. De kan klia till en början men klådan kan gå över. Utslagen sitter oftast på armbågarna, knäna, underbenen, i hårbotten och på nedre delen av ryggen. Andra tecken kan vara att du blir röd i hudveck som ljumskar och armhålor eller får små gropar i naglarna.

Orsaken till psoriasis är inte helt fastställd. Det står klart att den är ärftlig, men exakt hur herediteten ser ut eller påverkar insjuknande är oklart. Det är också vedertaget att psoriasis beror på en dysfunktonell immunreaktion som har flera komponenter. En teori är att det är en autoimmun sjukdom. Belägg för den teorin utgörs bland annat av upptäckter av autoantikroppar mot keratin i blodet hos psoriasispatienter. Andra har framhållit komplexiteten för patologin: både det ospecifika och det adaptiva immunförsvaret verkar vara involverat, varför det kan verka otillfredsställande att beteckna det som en autoimmun sjukdom. Liksom i fallet med flera autoimmuna sjukdomar, hör psoriasis och dess svårighetsgrad samman med förhöjda prolaktinnivåer. Detta i motsats till atopiskt eksem, som psoriasis lätt kan förväxlas med.

Psoriasis är kronisk vilket betyder att en psoriatiker kommer att få leva med den hela livet, dock är det möjligt att patienter med hjälp av exempelvis stresshantering och medicinering lever symptomfria. Den bryter oftast ut i 15–30-årsåldern, men det finns undantag. Den inflammatoriska reaktionen kan till exempel utlösas av en livskris och stress, en infektion av streptokocker och symtomen förvärras av hudskador (Köbnerfenomenet) då psoriasis trivs och frodas i sår och på slitytor (armbågar, knäveck, händer, ovansidan av fötter).

Här kommer du till Kims blogg: @Kimzetterstrand

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  • Nära Helsingborg

Gillar

Kommentarer

Saramadelene
Saramadelene,
hennes blogg är riktigt härlig blogg 😊<3
nouw.com/saramadelene
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Yohanna af Skovde,
Kul med gästblogg och intressant att läsa!
yohannaafskovde.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ja, vad kul att du tycker det 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet