Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Jag är en av de nya bloggerskorna..

Ångestskolans historia!

Ångestskolan startades i slutet av 2015 av Eric Bergström som då studerade psykologi på Linnéuniversitetet i Kalmar. Han har själv levt med social fobi i ca 15 år och plöjt igenom tunga böcker för veta mer om sin egen ångest.

Målet med Ångestskolan var att göra kunskapen som finns på internet och i böcker lätt att ta till sig. Därför började Eric skapa textfilmer där han läst in innehållet och bara visade en rad i taget. Detta visade sig vara ett bra format för många att lära sig mer och filmerna har nu sett runt 11 miljoner gånger på bara Facebook.

Förutom filmerna har han också webbkurser för de som vill gå djupare i sin kunskap om sig själva.

Under 2017 rekryterades ett antal bloggare som fick skriva personliga texter om sina egna vardagar med ångest och lika diagnoser. Dessa texter har blivit mycket uppskattade och är nu ett återkommande inslag i Ångestskolans kunskapsspridande.


Vi är 45 stycken..

.. som bloggar i Ångestskolans blogg! Vi alla lever olika liv men vi alla lever med psykisk ohälsa!

Kika gärna in hos oss! Du hittar lätt just det du vill läsa om inom detta känsliga och tabu-lagda ämne om du kollar till höger på hemsidan. Där finns vi 45 bloggare samt längre ner på sidan kan du välja mellan olika kategorier eller vad jag ska säga..

Har du hört talas om Ångestskolan tidigare?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Oh helt rätt person för det! Måste medge att jag är lite avis, men så glad för din skull, du kommer få många att förstå ångest så mycket bättre!! <3
nouw.com/angelicaelversson
Sara
,
Hej, tänkte svara på ditt inlägg på ångestskolan men verkade inte gå att göra det utan att använda facebook.. Iaf, jag var också så att jag helt plötsligt började få jättejobbig dagenefter-ångest. Får du minnesluckor när du dricker? Eller tar du någon medicin samma dag som du dricker? För mig så tror jag själv att min ångest beror lite på att jag inte kan minnas exakt hela kvällen, oavsett hur mycket jag druckit. Varför jag börjat få minnesluckor vet jag dock inte, ska testa att inte ta min medicin samma dag som jag ska dricka och se om det kan hjälpa. Jag gissar också på att ångesten kan vara kroppen och hjärnans sätt att säga att man druckit av fel anledning så att säga. Hoppas det blir bättre snart, keep fighting!
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Hej! Jag vet inte riktigt hur kommentarsfunktionen fungerar där då det inte är jag som sköter den plattformen, men kul att du valde att titta in här! 😊 Jag tar aldrig någon medicin samma dag som jag vet att jag ska dricka, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra, livsfarligt att blanda! I början fick jag minnesluckor, men inte fått några på väääldiiiigt länge! Kan vara så att man dricker av fel anledning, har inte tänkt på det faktiskt. Kämpa på du också!!
nouw.com/jenniferssynpalivet