Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Hur lång tid efter att ett förhållande har tagit slut är det "normalt" att börja dejta en ny?

 

 

Denna frågan la jag ut i gruppen Blogg Queens på facebook här om dagen för att få lite tips och råd av alla de fantastiska tjejerna som är med i den gruppen:
En liten personlig fråga som jag tror ni tjejer kan hjälpa mig med
Hur lång tid efter att ett förhållande har tagit slut är det " normalt " att börja dejta en ny?
Hur har det varit för er?

Dessa svaren fick jag:


Josefine; När man kommit över sitt ex helt och när de känns rätt!! Tycker inte de är en tidsfråga på de viset. Är man kär så är man :)

 

Maria: från att mitt 5 åriga förhållande tog slut så var jag i mitt nuvarande förhållande efter 15 månader (lite mera än ett år) men jag började dejta igen efter 10 månader då kände jag mig redo

 

Pärla: När det känns rätt är det enkla svaret :) + när man kommit över exet såklart

 

Manella: Jag hade nytt förhållande två år efter det tog slut med mitt ex som även är sonens pappa. Men jag började dejta ca 11 månader.

 

Jennie Juhlin: Jag träffade Patrik en månad efter jag gjort slut med mitt ex haha (mina kärleks känslor för exet fanns inte där när jag gjorde slut)

 

Beatrice: Oj. Haha. Jag har varit singel i snart 3 år och är fortfarande inte redo att gå vidare

 

Annie: Tror inte heller på en viss tidsgräns, när man känner sig redo och har kommit över "det gamla" tror jag på ;)
Om du känner dig redo så go for it ;)

 

Angelica: Allt handlar nog om att man själv känner att man läkt sig efter sitt förra förhållande! Man känner nog i både magen och hjärtat när man är redo! <3 :)

 

Olivia: Om de känns bra för dig så kör på 

 vi alla är olika och därför tycker inte jag att de finns någon gräns för hur länge man måste vänta 

 

Thea: Finns inget "normalt" i Mina ögon! Känns de bra Så kör på gumman!

 

Vendela: När man själv vill tycker jag! Vill man börja dejta direkt; kör hårt! Vill man vänta; you do you.

 

Tina: Tog slut med mitt ex den 23 mars. Träffade en ny den 31 april som jag dejtar nu

 

Linn: Hade ett förhållande på nästan 5 år och började träffa en serieös 1,5 år senare. Mest för det kändes rätt och släppt mitt förflutna. Är även förälskad idag så tycker personligen att gå på känsla är det bästa

 

Rebecca: Jag tror att det beror helt och hållet på hur man själv känner. När du är redo för det, so go for it. <3

 

Karoline: Jag skulle säga att när du känner själv att det känns rätt att börja träffa någon ny.

 

Anna: Jag har aldrig varit singel, alla mina förhållanden har varit pga kicken så i snitt har det inte gått mer än några veckor mellan varje förhållande.

Pojkarnas pappa var mitt första "riktiga" förhållande och varade 6 år men det är 13 år sen vi separerade och den jag träffar nu kommer bli långvarigt - det första med riktig kärlek... sorgligt men sant! Vi har varit ett par i 2+ år nu och alla mellan dessa två har varit nån form av bearbetning efter exet. Tror jag mognat och släppt sviterna (hjärnspökena) från honom ganska precis i samma veva som jag träffade min nuvarande eller så är han själva anledningen till att jag gjort det. ❤️
Jag tror att du kommer lita på känslan du har nu om du låter det ta tid och ni skyndar långsamt det verkar vara ett vinnande koncept.

 

Linn: Beror väl helt på. Jag träffade en ny efter fyra månader och vi var mest kk till att börja med men kände "äh jag gillar honom så varför vänta". Jag trodde inte att jag skulle komma över mitt ex så snabbt men hade redan kommit över honom när jag träffade min nya. Känner man att man kommit över personen och att man vill hålla sig till ett nytt förhållande så kör på. Annars kanske en ska vänta lite till.

 

Anna: Finns väl ingen rätt och fel?! Känns det rätt i hjärteroten så kör

 

Johanna: Jag skulle själv inte vilja dejta en kille som precis blivit singel iallafall :)

 

Simone: Finns ingenting som är normalt! Alla är olika, säger som de ovan, känns det rätt så go for it!

 

Josefin: Jag började umgås med killen jag är ihop med nu under tiden mitt ex höll på att bråka :) men jag ansåg att jag var singel :D så jag fick ett förhållande kort efter exet för jag fick starka känslor för min nya :D

 

Jeeny: Hade ett förhållande på 8år, tog slut början på April 2015. Träffade Jonas Oktober 2015, men dejtade lite snabbt sommaren redan. Men jag tror nog hur man har blivit lämnad/lämnat. Jag blev lämnad på ett äckligt sätt och då kommer man över exet snabbare tycker jag. Är du redo att ta steget så ta det, det är väl bara bra att gå vidare i livet? ❤️

 

Felicia: Tänk på dig själv, är du redo att träffa ny efter nån vecka så gör de. Skit i vad alla andra tycker, de ska kännas rätt för dig.
Sen träffa någon som du verkligen älskar/gillar inte bara för att du behöver närhet.
Lycka till girl, kram❤️

 

Therese: Jag tror inte det handlar om tid, utan sig själv och rätt ögonblick. Jag har varit singel i över 3 år och är rädd för att dejta. En kompis till mig var singel i 2 månader innan hon klickade med en gammal vän och blev kär helt enkelt. :)

 

Natali: Jag var teoretiskt sett inte singel när jag träffade min nuvarande men jag och dåvarande partner hade inte haft en kärleksrelation på nästan ett år utan bara fastnat i att vara "tillsammans". Clean break och vi fortsatte som vänner.

 

Tess: Va fan ba kööör! Va singel i två mån innan ja träffa T sen rulla de på - ångrar int ett piss. Vi lever bara en gång - varför inte göra saker för din egen skull

 

Sofia: Känns det rätt i magen så kör!
Skit i vad andra tycker ❤

 

Nathalie: Känns det rätt för dig, så varför inte?? själv vänta jag i 6 månader :)

 

Jag tycker du ska gå in och besöka Tess; som ikväll också tar upp detta ämnet i sin blogg!

Jag fick kontakt med henne på fb när jag skrev denna frågan och vi upplever och går genom samma just nu. Det är skönt att ha någon att bolla alla ens tankar med, när man själv vet varken ut eller in. Tack!

 

Vad tycker du som läser detta inlägget? Hit me med din åsikt i en kommentar nedan!

 

 

Tryck på hjärtat nedan om du gillar denna typen av inlägg! Följ mig gärna på Blogkeen och Instagram för de senaste uppdateringarna!

Gillar

Kommentarer

ullie,
ja jag har för mej ja svarade på denna oxå men ja jag säger vad som känns rätt för dej det är bara DU som kan känna hur det känns. Låt ingen anna bestämma eller bry sej . Du ska va glad o allt ska kännas ok Kram till finaste dej <3
None
Fröken Rödlök,
Du har fått många svar men den röda tråden igenom alla svaren är nog att det inte finns något rätt eller fel. Så länge du mår bra och det känns rätt för dig så skall du köra, oavsett om det gått en månad eller ett år. Finns ingen tidsgräns tycker jag. Kärleken kommer, det är inget man kan styra!
www.mizca.se
Fröken Rödlök,
Du har fått många svar men den röda tråden igenom alla svaren är nog att det inte finns något rätt eller fel. Så länge du mår bra och det känns rätt för dig så skall du köra, oavsett om det gått en månad eller ett år. Finns ingen tidsgräns tycker jag. Kärleken kommer, det är inget man kan styra!
www.mizca.se
Karoline ,
Så kul att läsa allas svar! 😊
www.nouw.se/karolinesderlind
Jennifer Queen,
Vad kul att du tycker de 😃
thequeenie.se
Jennifer Queen,
Ja det tror jag med att det är.. Jag bryr mig inte vad han tycker då han inte bryr sig om mig.
thequeenie.se
Jennifer Queen,
Det känns så rätt så att det är skrämmande :O
thequeenie.se
Jennifer Queen,
Jag minns inte om du gjorde det 😟 Jag gör mina egna val 😊 Kram <3
thequeenie.se
Jennifer Queen,
Ja det tycker jag med 😊 Ja jag tror också det!
thequeenie.se
Jennifer Queen,
Ja men precis 😊
thequeenie.se