Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Hur jobbigt kan det vara att prata i telefon liksom?

"Du anstränger ju inte dig direkt"

Det är ord jag får höra flera gånger i veckan..

Jag kan ibland få höra hur vissa kläcker ur sig och frågar hur jag kan vara trött/utmattad av att "gå hemma".. Det är ett prakt exempel på att vissa inte alls vet vad psykisk ohälsa är.

Det finns det olika "grader" och "former" av psykisk ohälsa.. Det finns de personer som alltid låser sig inne, stänger ut omvärlden helt, sover hela tiden/är vaken flera dygn i streck, har självmordstankar, får panikångestattack efter panikångestattack, de som får gå på starka mediciner.. Det finns de som orkar gå till jobb/att jobba, de som är sociala mot familj och vänner ofta, de som ej skulle kunna skada sig själva över huvud taget..

Det är bara några få "beskrivningar" av vad psykisk ohälsa kan innebära. Det är så olika från person till person!


Jag lider av

daglig ångest., utmattningssyndrom samt nedstämdhet.

Jag är alltid trött men kan i princip aldrig sova. Mina dagar är verkligen en berg och dal bana, kontrasten är stor. Ena dagen kan vara en så kallad bra dag och jag ler/är social/orkar träffa vänner och familj medan nästa dag är en så kallad pissdag och jag gråter hela tiden/svarar inte någon alls varken i telefon eller messenger samt tröstäter deluxe.

Jag frågar inte hur folk mår för att jag vill inte att de ska fråga mig hur jag mår..


Ibland får jag exempelvis frågan av bland annat min bästa vän om hon kan ringa /ringa snabbt, men har jag en dålig dag"får"/kan hon inte det.. De dagarna så orkar jag ingenting, inte ens att prata i telefon! Det är inte bara henne jag säger det till, utan alla! Vare sig vi känt varandra en dag eller sedan barnsben. Det är den bittra sanningen!

Men det är även det mina nära och kära måste acceptera: att orkar jag inte så orkar jag inte! Energi/ork är inget jag kan tvinga fram, så enkelt är det! Jag lägger alla energi jag har på Casper, speciellt nu när han bor hos mig på heltid så går det ännu mer åt honom!

Ju mer folk jagar mig, ju mer avstånd tar jag! Jag skjuter bort dem som jagar, jag orkar inte med sånt! Sådant beteende tar alldeles för mycket energi från mig!

Jag sätter äntligen mig själv i första hand! Förr la jag alltid mitt mående åt sidan, för att kunna finnas där för alla andra. Men aldrig någonsin igen jag skulle få för mig att göra så, spelar ingen roll om det är en familjemedlem eller vän, när jag mår dåligt så gäller det att jag tar hand om mig för jag är den viktigast i mitt liv!!

Det är verkligen så svårt att sätta ordhur jag mår. Jag försöker.. Här och nu!

Jag vet inte..

.. vad jag vill med detta inlägg egentligen.. Jag vill nog egentligen nå ut, med mitt mående, speciellt till mina nära och kära.. Speciellt till dem som inte förstår, och de som inte ens försöker förstå. Jag vet att jag inte ska bry mig om de sistnämnda egentligen, jag lär mig mer och mer för varje dag, men det är svårt. Jag har brutit kontakten med många just för att de inte ens försöker förstå! Varför ska jag bry mig när inte de gör det!?

Alla i min närhet borde egentligen läsa detta inlägg,

Blev lite mumlande men jag hoppas du förstår innebörden av mitt inlägg!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

wiper,
Så jättebra skrivet för det är så många som inte förstår detta med psykisk ohälsa. Precis som att huvudet inte tillhör kroppen och fortfarande är nåt konstigt. Jag fungerar också så att vissa dar är jag jättesosial och njuter av att träffa folk men sen kan det bara vända och jag orkar inte och vill bara stänga in mig. Efter min utbrändhet så har det blivit värre. Det går väldigt upp och ner och när man säger till nån att jag har inte orkat ringa och prata eller om jag inte svarat i telefon så tycker dom det är konstigt och förstår ingenting. Känner så med dig eftersom jag vet hur det känns och hur folk reagerar. Om nån har en kroppslig sjukdom så är det ingen som kommer med några konstiga kommentarer. Jag tycker du formulerar allt så bra så ingen kan missförstå och det är fler och fler som mår psykiskt dåligt och vårt samhälle har blivit mer och mer människofientligt. Jag som varit med ett tag ser skillnaden. Jag skrev själv mycket om detta och även utbrändhet i min blogg förut men jag fick noll respons och det verkar som en del tror att man är en svag person men det är ju precis tvärtom man måste vara stark för att klara detta med psykisk ohälsa. Nu fick du igång mig 😉 Bra att du tar upp detta. Sköt om dig Hälsning Malin
wiper.bloggplatsen.se
Ullie,
De har ju aldrig haft utmattning syndrom är jämt trött . Sådär man bara vill gå o lägga sej igen
Kämpa på det är du bra på
weberskold.se
Veronika ,
Jätte viktiga tankar som du måste förmedla vidare och få ur dig, jätte bra skrivit! Jag jobbar som kbt are och träffar dagligen människor som mår som du - eller som jag brukar säga ingen mår likadant. Fortsätt skriv det brukar kunna kännas lättare efteråt! ❤️❤️
www.veronikabengtsson.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
känner igen mig så i det du skriver lider också av utmattning. Och orken finns verkligen inte als vissa dagar, det är så många gånger jag inte ens orkar prata i telefon, fast jag vill ju egentligen, men jag orkar liksom inte. Och det är helt galet det finns så mycket fördomar och okunskap kring just detta. Att du ska få höra flera gånger i veckan att du inte ens försöker, är bara så förjävligt. visa borde läsa på helt enkelt , för det är viktigt om man har en person i sitt liv som lider av psykisk ohälsa att man faktiskt läser på så man kan förstå saken bättre. Vi har ju försökt och kämpat på en ren omännsklig nivå, man blir inte utbränd för att ha varit lat direkt. Sen när man väl drabbats är ju varje dag en kamp, ibland bara att ta sig upp ur sängen på morgonen är ju en kamp , så att få höra man inte försöker är ju ett jävla hån , vi kämpar som galningar varje dag liksom kram <3
nouw.com/jessiekaos
minframtid
minframtid,
Jag känner verkligen igen mig i det du skriver! Jag sitter där jag gör idag pga att jag inte lyssnade på mig själv, utan tänkte på alla andra runt omkring. Det här är andra gången min kropp rasar ihop och skriker på hjälp. Jag tänker inte göra ett tredje misstag.

Ta hand om dig ❤️
nouw.com/minframtid