Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Gästbloggare - Emma

Det osynliga kriget!

Det finns en sak som jag gärna berättar och sprider kunskap om så fort jag får tillfälle, det är kriget i Kongo Kinshasa. I och med att det är så många som inte har en aning om detta så tänker jag inte gå in på mycket fakta och siffror, de kan ni lätt kolla upp själva via länken jag skriver i slutet av i lägret, istället vill jag öppna upp för diskussion!!


Visste ni att Mellanöstern som det är så mycket om på tv hela tiden, det är nyhetssändningar och diverse nästan varje dag. Vi ska hjälpa och skänka pengar.
Missförstå mig inte, jag förminskar inte det fruktansvärda som händer i Mellanöstern, men däremot så undrar jag vad vår regering och vår media håller på med. Mellanöstern står iallafall för 4% av alla konfliktrelaterade dödsfall sedan andra världskriget medan kriget i Kongo står för 88%!!!!! av alla konfliktrelaterade dödsfall sedan andra världskriget.

Det har dött fler människor i kriget i Kongo än vad de gjorde under Vietnamkriget. Uppskattar siffran till ca 5,4miljoner döda.

Detta inlägg kommer dock inte att handla om fakta kring Kongo utan mer varför inte media talar om det för oss. De flesta jag fått äran att ge kunskap i detta ämne har inte haft en aning. Och om ni tycker att daesh är brutala då skulle ni veta vad de gör i Kongo.

Varför är e det inte lika viktigt att informera om de? varför är dessa dödsfall oviktiga.
varför informerar dom inte mer kring detta?
vad tror ni?


Denna sida tycker jag sammanfattar mycket kring kriget väldigt bra. Http://diakoniassistent.se/vart-arbete/politik-och-paverkan/konflikt-och-rattvisa/fred-i-kongo/. Gå gärna in och titta.

Här kommer du till Emmas blogg: @EmmaGrabergs

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

Julia Svensson,
Så bra inlägg!
juliasvenssons.se
dagensgoals
dagensgoals,
Ja bra inlägg!
nouw.com/dagensgoals
Gabriella ,
Riktigt bra inlägg!!
gabriellasigfridsson.se
Linda,
Så himla hemskt!
Svar: Ja det är inte förrän i slutet av sept. Åh ha det nu så underbart i Spanien!
www.lindamarie.nu
MALIN,
SÅ viktigt inlägg! Kram
malinkirstine.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
EmmaGrabergs
EmmaGrabergs,
Bästa Jennifer🙏de va kul att gästblogga ❤
nouw.com/emmagrabergs
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Tack för att du ville gästblogga bästa Emma 😃 <3
nouw.com/jenniferssynpalivet