Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Från tjock till smal!

Idag är det 5 år sedan jag gjorde min Gastric Bypass operation på sjukhuset i Simrishamn.

Grattis magen!

Jag minns det som igår när jag satt vid köksbordet den där dagen i slutet av November 2012 och skrev min egenremiss till Landskronas lasarett. Jag fyllde i vikten på 120 kilo och längden på 164 cm.. Jag ansökte om en gastric bypass operation via Region Skåne!

Det tog inte lång tid innan bollen var i rullning. I Januari 2013 var jag på första besöket på sjukhuset för att se om jag uppfyllde kriterierna, och det gjorde jag så jag fick en OK stämpel med mig där ifrån. I slutet av februari så var jag på möte nummer två som var mer ett informationsmöte. Där fick jag även veta min operationsdag samt hur mycket jag skulle gå ner i vikt. Den 17 April och jag skulle gå ner 5% av min vikt.
Den första Mars började jag kämpa med att gå ner de här 5%. Jag trodde det skulle vara jätte kämpigt. Jag levde på kött och sallad samt powerwalkade flera kilometer varje dag. Jag skippade allt som hade med sötsug att göra. Den 1 April hade jag gått ner mina 5% och jag fick ett tidigare operationsdatum; 10 April kl 07:00 skulle jag befinna mig på sjukhuset i Simrishamn.

Sagt och gjort så stod jag innanför sjukhusets dörrar kl 7 den 10 april.. Jag åkte upp till rätt våning och fick tillgång till mitt rum. Klockan 13:00 gick jag in i operationssalen och fick lägga mig på operationsbordet. Det sista jag minns där ifrån är att läkaren säger: När du vaknar upp så har du ett helt nytt liv framför dig! Sov gott!

När jag öppnade ögonen på uppvaket så visste jag inte riktigt vart jag var eller vad jag hade gjort, men jag blev erbjuden en kopp kaffe och en macka. Jag tackade ja till kaffet som den kaffekärring jag är.

Jag fick inte lov att åka hem förrens jag hade gjort mina behov på toaletten så dagen efter kom Micael, Marcus och Ida ner till Simrishamn och hämtade mig. Jag hade så ont i magen så när jag gick så såg det ut som att jag var 90 år gammal och det påminde Marcus mig om ett x antal gånger och han frestade mig med Snickers.

Väl hemma så började min viktresa på allvar med små portioner mat, blodpropps förebyggande sprutor och powerwalks.

Idag är det 5 år sedan jag opererades och jag har gått ner sammanlagt 60 kilo. Jag har inte haft några komplikationer alls. Jag hade lite löshud på magen, lite gäddhäng och brösten finns inte kvar.. Jag har ansökt en ett bröstlyft som jag hoppas ska gå genom, men det andra rör mig inte. Jag är nöjd med den kampen jag har gjort! Jag kan äta allt utom klibbigt ris och riktigt kladdig kladdkaka, jag dumpar deluxe på det!

Jag ångrar inte för en sekund att jag gjorde denna operationen även fast jag har fått massa kommentarer att jag valde den "lätta" vägen.. Vadå lätt väg? Det är en lika svår väg som den "naturliga" vägen inom viktminskning. Folk som inte har gjort denna operationen vet inte vad de pratar om. Det är oftast de ovetandes som anser att de har rätten att yttra sig/klaga..

Nu fortsätter min kamp om att behålla min vikt, för ja jag kan gå upp alla kilona igen om jag inte sköter mig. Jag håller på att lägga upp ett kostschema samt planerar inför hemma träning.

Har du gjort en gastric bypass? Eller känner du någon som har gjort samma resa som mig?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Grym du är fina du 😊
nouw.com/sofialissmyr
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
MaritSteinwandt
MaritSteinwandt,
vad grym du är!
nouw.com/maritsteinwandt
Livetsomemelie
Livetsomemelie,
du är så himla grym! bra jobbat! 😀
nouw.com/livetsomemelie
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Men tack fina du 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
Mypreciousfamily
Mypreciousfamily,
Grymt duktig. =oD Ja jag har 2 i makens närhet som misslyckats med den operationen så lätt väg är det verkligen inte. Det kräver lika mycket vilja och karaktär som vilken viktnedgångsvariant som helst. Kanske att den är mer smärtsam dock direkt efter op. Samt att den kan kräva mer eftersom som du säger så kan man sluta tåla vissa saker. Det händer ju inte inom andra "dieter"
nouw.com/mypreciousfamily
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Stooort tack 😃 Nej det är ingen genväg som vissa tror..
nouw.com/jenniferssynpalivet
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Du är såå grym🙌🏻
nouw.com/vägentillfriheten
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Mirre,
Du är så duktig som fixat detta, grymt jobbat
myflowergirl.blogg.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Stort tack vännen!
nouw.com/jenniferssynpalivet
theamartinsson
theamartinsson,
Wow, wow, wow!! Så grym ⭐️
nouw.com/theamartinsson
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Tack fina du!! 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
Nilla34
Nilla34,
Otroligt stor skillnad, bra kämpat <3
nouw.com/nilla34
emmaalquier
emmaalquier,
Wow bra kämpat!! Vilken skillnad!
nouw.com/emmaalquier
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Tack så mycket 😃 Ja skillnaden är jätte stor 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
Pippilula
Pippilula,
Bra jobbat! Nä det är verkligen ingen lätt väg att ta. Känner flera som gjort det, några har klarat det, andra inte. Grejen är ju den att många faktikst har ett osunt förhållande till mat/sötsaker/läsk mm och det förvinner inte av en operation utan tar man inte tag i det psykiska en sån gång så kommer man lära sig vad som går bra och inte och då är man snart tillbaka där man var innan. Så nä, du har inte tagit den lätta vägen, du har ju själv fått kämpa för att vara där du är nu ❤️
nouw.com/pippilula
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ja och jag är stolt över min resa 😃 Stort tack <3
nouw.com/jenniferssynpalivet