Instagram jennifer.of.hbgInstagram jennifer.of.hbgInstagram jennifer.of.hbgInstagram jennifer.of.hbg

Frågor och svar angående min Gastric Bypass operation

För några veckor sedan fick mina läsare ställa frågor till mig angående min Gastric Bypass operation och jag tänkte svara på dem nu!

ssandras.se

Vet inte om dem här frågorna redan är ställda eller om du skrivit det, men frågar ändå. Hur mycket gick du ner i vikt? Vad var jobbigast med hela operationen? Hade du ont efteråt och isåfall hur länge? Väldigt bra jobbat, du är fin på båda bilderna. Men verkligen en stoor skillnad <3

Svar: Jag vägde som mest 120 kg och idag väger jag 61 kg. Jag tyckte inte själva operationen, eller tiden på sjukhuset var jobbigt. Det jobbigaste nu efter operationen är att jag inte kan kräka. Tänk när du har maginfluensa och du mår så sjukt illa och att inte kunna kräka, det är hemskt! Jag hade ont efteråt ja pga all luft i magen, rapade och fes hela tiden i några dagar efteråt. Tack så jätte mycket! :D

veronicapettersson.se
Hur gjorde du för att gå ner i vikt? Det är en stor skillnad, grymt kämpat!

Svar: Jag har gjort en Gastric Bypass operation. Tack så mycket! :)

@pocahontas
Skillnaden på din mående då vs nu?

Svar: Fysiskt mår jag 110% bättre. Jag har inte längre ont i ryggen eller i knäna. Jag orkar röra mig mer och längre. Psykiskt så mår jag ungefär likadant. Eftersom jag varit överviktig sedan barnsben så har mina tankar alltid varit inriktat på min vikt. Det är den än idag. Förr var det alltid och jag måste gå ner i vikt. Idag är tänkandet att jag inte får (enligt mig själv) gå upp i vikt.

Emma:
Jag funderar på göra en sån op men är livrädd för att sövas och eventuell smärta efter. Hur var det för dig? Har du några råd du kan dela med dig?

Svar: Jag var också livrädd för att sövas samt jag var rädd för vad som komma skulle. Jag var rädd för att ha mega ont efteråt. Jag var rädd för att operationen inte skulle hjälpa mig på det sättet det var menat. Jag var livrädd för komplikationer.
Mitt råd är att inte tänka så mycket. Bara ta tjuren i hornen om det är detta du vill och bara köra järnet!

@bolmgren
Jag tkr inte att du såg så stor ut. vad var den jobbigaste omställningen och hur mkt har dy gått ner i vikt?

Svar: Jag var stor!! Riktigt stor när jag ansökte om operationen. Den jobbigaste omställningen var (och är fortfarande ibland) att hjärnan är hungrigare än magen. Jag kan inte äta så stora portioner som innan operationen, men enligt hjärnan så klarar jag av så mycket fortfarande. Jag har gått ner från 120 kg till 1 kg som jag väger idag.

Lessonoflife.blogg.se
Vad var det jobbigaste?

Svar: Det jobbigaste har varit att hela mitt liv har blivit förändrat. Jag klarar inte av förändringar så bra och allt förändrades. Matvanor, motionsvanor, mitt socialaliv.. ja allt.

@lisoball
Kan du njuta av mat nu eller "får det bara plats pyttelite"? Har flera kollegor som opererats som har komplikationer efteråt, har du fått något sådant? Kram! 💕

Svar: Jag kan njuta även fast jag inte kan äta lika mycket som tidigare. Jag har inte haft en enda komplikation. De gångerna jag har dumpat kan jag räkna på en hand och det är när jag en gång åt ris och en gång när jag åt kladdkaka. En gång fick jag MEGA ont i magen efter att jag ätit en snusklubba, så ont att jag åkte in på akuten. Snusklubban blir klibbig när den blir blöt och den fastnade i någonstans på vägen ner till tarmen. Men Smärtan försvann när klubban "smällt" bort i magen.

@Melan
Va duktig du har varit, det är en stor skillnad mellan bilderna! hur mycket gick du ner totalt? har du hittat en balans på hur mycket och vad du kan äta för att håll vikten? kram 💕

Svar: Tack så mycket :D Från 120 kg till dagens 61 kg. Ja det tycker jag att jag har gjort. Jag äter allt i dagens läge, både inom mat och gottis om man säger. Men i rimlig mängd. Ibland orkar jag mer och ibland orkar jag mindre. Beror på hur regelbundet jag har ätit under dagen. Jag lever inte efter någon speciell diet pga operationen utan idag hoppar jag över potatis, pasta och ris pga att jag känner att kroppen inte behöver de kolhydraterna.

stellaefoto.blogg.se
Först och främst, bra jobbat verkligen! sen undrar jag vad som varit/är jobbigast med att ha gjort en sådan operation och vad som varit bäst med hela din viktresa?

Svar: Tack så mycket! :) Det jobbigaste är att när jag tittar i spegeln så ser jag fortfarande den tjocka Tosse. Hjärnan har inte riktigt hängt med. Det bästa är att jag orkar mer, har mer energi och att jag inte har ont i kroppen längre.

  • Nära Helsingborg

Gillar

Kommentarer

deninrekampen,
Sv: Tack och detsamma fina du! <3

Grymt starkt att du vågade göra operationen! Jag har fått frågan av människor om jag inte funderat på att göra op, men jag känner att så länge jag inte får högt blodtryck och så, så vill jag försöka själv, då jag äter väldigt stört just nu eller hur jag ska förklara, så skulle jag inte bli godkänd.. Iaf vad jag hört..

Skönt att läsa om någon som har bra erfarenhet utav op, har hört dem som blivit dåliga..


Finns om du vill skriva av dig med tankarna! <3 Kram!
deninrekampen.bloggplatsen.se/
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Vill man inte så ska man inte, så enkelt är det!! Ja jag har mest hört dåligt om operationen, både före och efter jag gjorde den! Jag ångrar den inte en sekund! Tack fina du. kram <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Kul att du uppskattade det! 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
tildabarkselius
tildabarkselius,
Himla intressant att läsa, du svarade otroligt bra verkligen!
nouw.com/tildabarkselius
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Vad kul att du tycker det 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
Emma Broberg,
Spännande läsning!
emmaex.blogg.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Roligt att du tycker det 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
Annelie,
Denna operation har jag också gjort, tro det eller ej.
Gjorde min i maj 2011, gick ner från 115 kg till 72 kg, var jättenöjd. Kan äta allt, visst dumpar jag någon gång då och då, men jag har ju "turen" att jag kan kräkas.
Men, nu är det inget roligt, har gått upp cirka 35 kg igen, på grund av enbart stillasittande, massa mediciner + att jag har tröstätit en del.

Må väl tjejen... // Kramen Annelie
gifta6570.bloggplatsen.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Jag gick upp 20 kg när jag började på min antidepp hösten 2015, men gick ner mer än de kilona när jag slutade med dem, det är jag så sjukt glad för!!
nouw.com/jenniferssynpalivet