Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

DU BLIR SOM DU UMGÅS – VIKTEN AV POSITIVA RELATIONER

Man får ofta höra att man blir som man umgås, men det är nog inte så att vi greppar hur sant det faktiskt är. Våra relationer med andra människor påverkar våra egna liv i större skala än vi anar.

GÖR DINA VÄNNER DIG TJOCK!?

Det gjordes en studie, som kollade om det fanns någon länk mellan att ha överviktiga vänner, och själv bli överviktig. I studien som är publicerad i The New England Journal of Medicine, följde man 12 067 människor mellan 1971 och 2003. Man kollade om övervikt hos en person, också resulterade i övervikt hos vänner, personens partner, syskon och grannar.

Gissa vad? Jag citerar, ”en persons chans att bli överviktig ökade med 57% [..] om han eller hon hade en vän som blev överviktig.” Om en maka eller make blev överviktig under studiens gång, ökade sannolikheten att partnern själv blev överviktig med 37%. Wow! Så mycket för gener.

Nu bryr inte jag mig om någon är överviktig eller ej. Det här inlägget handlar inte om det. Folk som rör på sig och är överviktig, kan fortfarande vara friska, sunda och må bra. Så det är inte det viktiga här. Men, studien ovan visar att vi blir som vi umgås, ganska så bokstavligt.

STARKA MÄNNISKOR STÄRKER VARANDRA

Tänk. Om vi kan hjälpa varandra på traven at bli tjocka – hur lätt smittar inte då våra ideal, attityder, normer och andra beteenden? Att ha människor i ens liv, som alltid är cyniska, pratar ned om andra, och har en allmänt grå livsåskådning – vilken påverkan kommer det ha i ens liv? Jag tror det har en enorm påverkan. Det är viktigt att omge sig kring människor som lyfter upp en. Som inte på något sätt känner sig hotade av att du växer, utan snarare ger näring och jublar när det hår bra för dig.

POSITIVA STARKA RELATIONER

Har du människor runt omkring dig som ständigt skjuter ner dina ambitioner så har du en tuff och lång resa framför dig. Och tvärt om, om du inte tolererar sådant – och vänder dig till människor vars attityd är mer positiv och livsbejakande, så kan det blir ett riktigt jäkla kul äventyr.

Människorna runt omkring oss gör verkligen skillnad. De sätter normer, vad som anses normalt och åtråvärt. Så sträva efter att hänga med människor som lyfter dig högre, inte trycker ner och håller tillbaka. Och kanske allra viktigaste, att själv vara den personen för andra människor.

Värdera dig högra än att låta cyniska människor nedvärdera dig och hålla dig ifrån att vara, och må så bra som du möjligtvis kan. Nätverket av människor vi beblandar oss med borde göra saker lättare och roligare, inte svårare och knepigare. Eftersom vi blir som vi umgås, så borde man sträva att gestalta sig efter människor som man vill bli som. Man hjälper ingen genom att stanna i negativa, destruktiva relationer.

Livet är för kort för att göra saker som inte får en att må bra, som inte supportar en och hjälper en framåt. 

Detta är en repost från Ettpositivtsinne!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

Idamida
Idamida,
Viktigt och bra inlägg! 😃 <3
nouw.com/idamida
Ameliaahlgren
Ameliaahlgren,
Super bra inlägg, pepp verkligen! 🌺❤️
nouw.com/ameliaahlgren
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Så kände jag med när jag läste det <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
NärLivetVänderBlad
NärLivetVänderBlad,
Viktigt att tänka på...På vilket sätt bidrar jag omgivningen 👍😃
nouw.com/närlivetvänderblad
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ja det är viktigt 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
Kamilla,
Positivt och glatt inlägg. Flera peppande tips. Skönt att C och du är på plats i er nya lägenhet. Ha en toppen söndag.
kamillaskamera.com/
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ja så kände jag med 😊 Ja underbart!! kram
nouw.com/jenniferssynpalivet
Jasmine,
Jag tror absolut på att man influeras av de människor man har i sin närmaste omgivning.

Svar: Tack, kul att du gillade det handgjorda kortet till min mormor!

Kram
rosanatt.blogg.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ja det tror jag med 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet