Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

Att lyckas på en ny arbetsplats och med nya kollegor

I samarbete med Vindex

Idag är det lite tabu att säga att du är arbetssökande eller arbetslös, som vissa säger. Även fast alla vet att det är stor arbetsplatsbrist i detta land så tycker folk det är skämmigt att säga att de ej har något arbete.

Jag var arbetssökande fram tills i början av September detta året. Jag avslutade en anställning i våras på en förskola för att jag gick in i väggen i samband med en separation. I början av augusti sökte jag ett jobb, via facebook faktiskt, och veckan innan jag åkte till Spanien för att fira min 33 års dag, så blev jag kallad till intervju. Jag åkte till intervjun och mötte upp chefen P och hans anställda H. Vi tog en kaffe och satte oss ner för att prata. Det kändes inte som en intervju; utan som att jag hade träffat dem flera gånger tidigare. Någon dag senare fick jag beskedet att jobbet var mitt och vi bestämde att jag skulle börja så fort jag hade återvänt från min semester; och så blev det också!

Jobbet var som butikssäljare Pressbyrån. Ett område jag aldrig någonsin jobbet inom tidigare! Jag var så grymt nervös när jag satt på bussen dit första dagen, vilket jag absolut inte hade behövt varaalla tog emot mig med öppna armar. Den första jag mötte när jag kom in i butiken var A, som kände igen mig som kund sedan tidigare. L tog mig under sina vingar den första tiden och visade mig hur allt gick till. Jag kände mig (och känner mig fortfarande) så säker i samband med min nya kollegor att jag kände att jag kunde fråga vilken fråga som helst utan att den var för dum. Alla visste att jag var helt ny inom butik, så de antog säkert från första början att jag skulle ställa sju miljoner frågor.. De var säkert vana vid det också sedan tidigare.

Nu har jag varit anställd i 3 månader och jag känner mig relativt säker i min roll på Pressbyrån. Absolut att det finns saker jag måste tänka på och bli bättre på. Jag är ärlig gällande allt som händer runt mig i butiken, allt allt allt! Det är A och O, annars blir det lätt snack och dylikt; och det är inget man vill uppleva på någon arbetsplats alls! Jag pratar med min kollegor, vi har fått sådan kontakt så vi både pratar om arbetet och en liten del av privatlivet. Nu har jag nog haft "turen" att få jämn gamla kollegor så vi har rätt mycket gemensamt.. Jag tror att jag har lyckats så bra som jag har gjort hittills här på Pressbyrån för att jag lyssnar, jag kommunicerar, jag studerar, jag praktiserar och jag tar initiativ.


Hur har du gjort för att lyckas på en ny arbetsplats och bland nya kollegor? Samt vad tror du det var som gjorde att du lyckades så bra på intervjun så att just du fick tjänsten? 

I detta inlägg vill jag tipsa dig om Vindex Interim & Rekrytering som inriktar sig på ekonomi så som exempelvis lönespecialister, ekonomichefer och ekonomiassistenter.

De som driver Vindex AB har många års erfarenhet då de själva har ekonomi i grunden, därav vet de exakt vad som behövs vid efterfrågan av de yrkesroller som de ska tillsätta.

Vindex interim handlar om tillfälliga tjänster och de har löpande intervjuer så de har personer redo att starta direkt när det eftersöks! De har ett stort nätverk och arbetar snabbt via telefonkontakt. De arbetar i ett högt tempo och har intervjuer dagligen.

Vindex rekrytering; här handlar det om kompetens och personlighet, som är det två största faktorerna. De kollar kundens krav, behov och önskemål för att sedan hitta en roll som som passar just grundat på de två faktorerna jag nämnde tidigare. Det görs en kravprofil på exempelvis dig och sedan så görs det en search där företag söker efter personal utefter din erfarenhet och ansvarsområde du tidigare har haft. De presenterar dig och andra relevanta personer för företaget och sedan kallas de personerna företaget är intresserade av till intervju.


Har du hört talas om Vindex AB tidigare?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Gillar

Kommentarer

evelinalundin
evelinalundin,
Skönt att du trivs på jobbet
nouw.com/evelinalundin