Instagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivetInstagram jenniferssynpalivet

7 saker du ska tänka på om du vill ha självsäkra barn

1. Bekräfta barnen
Det är viktigt att uppmärksamma vad dina barn gör och uppmuntra dem till att fortsätta med saker de tycker om.

2. Att misslyckas är inte negativt
Lär dina barn att det är okej att göra misstag och att misslyckas med något inte behöver vara negativt. Tillåt barnen att uttrycka sin frustration men uppmuntra till att försöka på nytt. Kanske går det bättre om de försöker lösa uppgiften på ett annat sätt?

3. Låt dem lösa problem själva
Som förälder kan det ibland vara lite svårt att inte hjälpa till. Men det är viktigt att försöka lära barnen att lösa sina egna problem och få svar på sina egna frågor. Uppmuntra med tips och råd längs vägen!

4. Uppmuntra nyfikenhet
Att låta dina barn utforska världen stärker dem. Det är lätt hänt att barnen fastnar vid skärmar men prova att gå ut i skogen och utforska den tillsammans.

5. Låt dina barn ta ansvar
Det är bra att ge sina barn små sysslor i hemmet. Det lär dem att ta ansvar och att värdesätta det de har. Det kan till exempel vara att hjälpa till att plocka ur diskmaskinen eller bädda sin säng.

6. Hjälp dina barn att dela med sig av känslor
Som förälder är det viktigt att du låter dina barn visa sina känslor. Om de gråter och du säger åt dem att sluta så kan det skapa oro och stress hos barnen. Tillåt dem istället att vara ledsna när de är ledsna och arga när de är arga och prata om känslorna som de upplever. Det är hälsosamt att visa känslor, det gäller också dig som förälder.

7. Utmana dina barn
Barn behöver stimuleras för att deras hjärnor ska utvecklas. Att ge dina barn utmaningar berikar dem och låter dem utvecklas. Uppmuntra dem med nya möjligheter till att skapa och använda fantasin.

Källa: Powerofpositivity.com

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Är du 18+ oh kvinna och inte redan är med i

FEMALE POWER!?!

Då tycker jag att du ska joina oss på Facebook nu!

En grupp med trygghet, respekt, gemenskap och massor av goa skratt!


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  • Nära Ödåkra

Gillar

Kommentarer

Mirre- Sweetwords,
Jättebra
sweetwords.se
Josefine,
Toppentips ju! 😊
jlandgrens.se
johnssons
johnssons,
Jätte bra ju!<3
nouw.com/johnssons
Ylva_Dandy_Lion
Ylva_Dandy_Lion,
Håller med till 110%
nouw.com/ylva_dandy_lion
annahss
annahss,
SÅ bra och viktigt inlägg! Alla borde leva efter de där punkterna!
nouw.com/annahss
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
JA det är de verkligen 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet